Instagram BIZNIS profil. Današnji Must-have

Ukoliko ste aktivni na Instagramu, vjerojatno ste primjetili kako veliki broj profila sadrži opciju “CONTACT” i pitali se čemu to služi i da li i vi možete to imati. To što ste vidjeli zove se Instagram poslovni profil, a predstavlja veliku novost za sve poslovne korisnike. ?

Za početak, ova opcija vam je potrebna samo ukoliko nudite neki proizvod ili uslugu, a ukoliko ste privatna osoba i želite se samo malo napraviti važni dodavanjem contact opcije – radije nemojte. ?

Zbog čega uopće transformirati vaš trenutni profil u Instagram poslovni profil? Razlog tome krije se u sljedeće tri opcije koje su vam na raspolaganju:

 1. Kontakt – opcija “Contact” potencijalnim klijentima pruža mogućnost da vas putem Instagrama direktno kontaktiraju. Skraćivanje potrebnih koraka uvelike utječe na povećanje prodaje.
 2. Odabir načina kontaktiranja – kada klijenti kliknu na navedenu opciju, ovisno o postavkama koje odaberete, pružit će im se mogućnost da vas nazovu, pošalju email ili pronađu vašu lokaciju.
 3. Statistika – nema ničeg boljeg od praćenja statistike kako biste mogli unaprijediti vaše poslovanje, a ovoj društvenoj mreži je cijelo vrijeme upravo to i nedostajalo. Sada ćete konačno imati mogućnost za svaku objavu pojedinačno (od trenutka prelaska na poslovni profil, ne funkcionira retrogardno) pratiti raznovrsne statističke podatke.

Statistika koja će vam biti dostupna:

 • Impresije: ukupi broj prikaza vaše objave
 • Doseg: broj jedinstvenih korisnika koji su vidjeli vašu objavu
 • Angažman: ukupan broj lajkova i komentara na vašoj objavi
 • Web klikovi: moći ćete pratiti koliko su puta korisnici kliknuli na link u vašem profilu
 • Demografija: spol, dob, top lokacije po gradovima i zemljama
 • Aktivnost korisnika: moći ćete vidjeti u koje doba dana i koje dane u tjednu su vaši korisnici odnosno followeri najaktivniji.

UVJET:

 • Najvažniji uvjet ukoliko želite imati poslovni profil na Instagramu je da posjedujete Facebook stranicu s kojom možete povezati vaš Instagram poslovni profil. Primjerice ako na Facebooku imate stranicu na kojoj prodajete domaće voće i povrće, te imate Instagram profil, nećete imati problema u postavljanju poslovnog Instagram profila. Zapravo ništa se drastično ne mijenja tako da ne trebate ništa brinuti, jedino ćete sada imati olakšani put ka prodaji putem Instagrama. ?

Sada kada ste saznali koje su prednosti, otkrit ćemo vam kako možete sami postaviti poslovni profil na Instagramu:

 1. Stisnite na tri okomite točkice koje se nalaze u desnom gornjem kutku vašeg Instagram profila.
 2. Odaberite opciju “Switch to business profile”
 3. Povežite se preko Facebooka
 4. Odaberite koje kontakt podatke želite prikazati korisnicima, (ukoliko navedeno imate na vašoj Facebook stranici, automatski će povući podatke.)
 5. Nemojte kao i mnogi, zaboraviti ažurirati Instagram aplikaciju, jer u suprotnom vjerojatno nećete imati navedenu mogućnost.

I to je to! ?

Nadamo se da smo vam uspješno razjasnili ovu veliku novost u Instagram svijetu i da ćete već ovih dana svoj profil uspješno transformirati u poslovni. ?

Ukoliko negdje zapnete ili vam jednostavno treba savjet, ne ustručavajte nas kontaktirati!

Sretno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *