O Menadžeru Društvenih Mreža – Community Menadžer

Menadžer društvenih mreža

U literaturi, pojam menadžer ima više značenja: poslovođa, upravnik, direktor, preduzetnik su najčešća.

Menadžer zapravo predstavlja osobu odgovornu za planiranje, organizovanje i upravljanje poslovanjem, radom grupe ljudi,  odnosno njihovim nadgledanjem, koordinacijom, preduzimanjem korektivnih akcija.

Koja je konkretno uloga Menadžera društvenih mreža?

Sa pojavom društvenih mreža došla je i potreba za kvalifikovanim menadžerima istih. Zašto je to tako?

Zamislite da je u vašu kompaniju došla ekipa sa televizije da radi prilog o vašoj kompaniji. Pitanje je ko će predstaviti kompaniju ispred TV kamera u prilogu gdje će imati jedan minut da u isto vrijeme ispromoviše kompaniju ali i prikaže ciljanoj publici svoje proizvode.

Logično, svi ćete reći direktor. On sve najbolje zna, on je uključen u sve procese i on je šef. Slažemo se, pretpostavka je da bi osoba na ovoj poziciji ispunjavala sve ove karakteristike koje ste naveli, ali nije baš sve tako jednostavno iz razloga što svako ima drugačiju percepciju činjenica koje će plasirati u javnost, a uglavnom ta percepcija je drugačija od onoga što korisnici isčekuju. Pretpostavljam da nemate pojma o čemu pričamo 🙂

Uzećemo za primjer zubarsku ordinaciju. Direktor, ujedno i glavni doktor će u većini slučajeva za televiziju izjaviti sledeće: ” Naša ordinacija je najsavremenija u gradu, zapošljavamo 3 hirurga i 5 sestara, radimo usluge na aparatu XY zadnje generacije kao i koristimo ZenYzu cirkone koji su najveći trend u svijetu. Vršimo usluge paradontomologije, ortodoncije i restauritivne stomatologije.”

Šta smo zaključili iz ovog izmišljenog priloga. Da je direktor ponosan na uspjeh svoje ordinacije jer ima najsavremeniju opremu i vrši usluge koje ne znamo šta znače i za šta služe. U stomatološkom svijetu ovo bi bio veliki uspjeh, i kolege stomatolozi bi mu pozavidjeli ali većina javnosti ne bi imala pojma o čemu priča.

Kako tu community menadžer ili menadžer društvenih mreža može pomoći?

Tako što će spremiti izjavu za ciljanu publiku, tačnije istražiće tržište, vrijeme emitovanja televizijskog priloga, statistiku gledanosti televizije u tom terminu, demografiju stanovništva koje pretežno gleda tu televiziju. Kada dobije sve te informacije, istražiće najčešće probleme koje se ovoj ciljnoj grupi dešavaju sa zubima i u svom izlaganju će objasniti zašto se ti problemi dešavaju, da njihova zubarska ordinacija uspješno riješava ove probleme i da svi gledaoci koji pozovu telefon ordinacije u sledećih 60 minuta će dobiti besplatan pregled.

Sada kada imate jasnu sliku, zamislite Google, društvene mreže Facebook i Instagram, Twitter, Pinterest, Linkedin kao jednu veliku televiziju. 

“Social media is about sociology and psychology more than technology.” – Brian Solis

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju, ili jednostavno imate pitanja koja vas interesuju vezano za vođenje naloga na društvenim mrežama možete nam pisati na email. Rado ćemo vam pomoći da vaš online biznis podignete na sledeći nivo. Ne brinite se, savjeti se ne naplaćuju 🙂 Biće nam drago da počnete da prodajete i postižete rezultate.