Prodajemo samouslužne autopraonice, treba li nam nalog na Instagramu? DA !

Kada su nas klijenti iz Sky Technology kompanije pozvali na sastanak a vezano za uslugu održavanja i vođenja naloga na društvenim mrežama, moramo priznati da smo imali tremu jer smo se našli na terenu koji ne poznajemo.

Kako zaboga voditi nalog kompaniji koja proizvodi autopraonice?

To smo se i mi zapitali odmah nakon što smo prekinuli poziv. Sa ovom branšom do sada nismo imali susreta i da vam priznamo imali smo tremu kako ćemo novom klijentu koji prodaje samouslužne autopraonice predstaviti naše usluge i na koji način ćemo privući potencijalne kupce.

U ovom poslu nakon dugo godina rada i iskustva dese se situacije na koje jednostavno niste računali ili planirali. Do sada smo vodili profile na društvenim mrežama za restorane, kafiće, radio stanice, optike, pumpe itd. ali sa kompanijom koja se bavi isključivo proizvodnjom autopraonica se nismo susreli.

Nismo gubili vrijeme, počeli smo istraživati o ovoj branši kako bi prije zakazanog sastanka  bili spremni i upoznati sa svim aspektima ovog poslovanja. Istražili smo na kojim tržištima su prisutni, ko su klijenti koji su kupili njihove autopraonice, koje su cijene autopraonica, pretražili smo sve forume u kojima se korisnici raspituju i postavljaju pitanja šta je potrebno da se pokrene i otvori autopraonica te još mnogo mnogo “guglanja”

Sve u svemu nakon odrađene zadaće i istraživanja prikupili smo određeni broj podataka koji nam je bio i više nego dovoljan da na sastanak dođemo spremni.

Kada smo upoznali direktore i vlasnike i kada smo im prezentovali sve kako smo zamislili i koji je cilj koji moramo da postignemo u prostoriji je nastao muk.

Jedan od direktora se došaptavao sa vlasnikom i samo kratko upitao: “Momci jeste li vi već radili sa našom konkurencijom ovaj posao?”

 

U tom trenutku smo shvatili da smo pogodili suštinu i da je naš zadatak obavljen. Pogodili smo svaki bitan segment u ovoj industriji i dokazali da nismo laici u ovom poslu. Sve što smo prezentovali bilo je upravo ono što su vlasnici i direktori htjeli da postignu sa profesionalnom uslugom vođenja profila na društvenim mrežama.

Ovde nije bilo samo riječi o objavama i slikama, nego i copy-ju, marketingu, digitalnom PR-u i plaćenoj promociji.

Ovo je samo jedan od primjera uspješne saradnje koja je nastala kao rezultat temeljnog istraživanja,

Ukoliko su vam potrebne slične usluge budite slobodni da nas kontaktirate.

  • Pozdrav, gdje mogu dobiti kontakt od ove Sky kompanije

    miki October 3, 2018 10:46 am Reply
  • Sjajan tekst, drži pažnju. Koliko puta sam prošao pored ove autopraone i razmišljao kako autopraona ne mora biti ružna kao neke. Svaka čast firmi

    Dzoni October 3, 2018 10:46 am Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *