Slike za Instagram. Da li da koristim telefon ili kupim aparat?

Svi smo svjedoci da današnje fotografije su napredovale toliko da više ne možemo prokužiti da li su takozvane “profesionalne” fotke, ili su pak fotografije slikane telefonom. U čemu je razlika, kada današnji telefoni imaju približno isto megapiksela kao i neki DSLR “pro” aparati.

Razlika između DSLR aparata i telefona.

Razlika postoji, i to ogromna. Ako mislite da ste riješili svoje probleme tako što ćete pazariti najbolji telefon zadnje generacije, te dobiti i telefon i uređaj za fotografisanje grdno ste se prevarili. Šalimo se, naravno da su tu razlike ogromne ali sada govorimo iz ugla nekoga ko se bavi vođenjem i održavanjem društvenih mreža, tačnije profila na socijalnim mrežama.

Svim našim klijentima nudimo uslugu fotografisanja proizvoda na društvenim mrežama, te je logično da za to koristimo profesionalni fotoaparat i to iz više razloga. Prvi je i više nego očigledan, zamislite da vas angažuju neke od najboljih i najpoznatijih kompanija u Bosni i Hercegovini koji su u potrazi za community menadžerom, tj potreban im je neko da im vodi Instagram nalog te osmišljava sadržaj na svakodnevnom nivou i onda u tom trenutku se pojavljujemo mi sa Huawei P40 Pro telefonom. Šta mislite, kada bi nas otjerali iz kancelarije? Odmah na početku.

Da se vratimo na temu. Slike, Instagram, DSLR ili Mobilni telefon. Stvar je jednostavna, ako pravite super fotografije sa mobilnim telefonom to znači da imate talenta, ili jednostavno ste naučili šta je to kompozicija i estetika i to primjenjujete na Instagramu. Telefoni danas imaju mnoštvo aplikacija koje će uraditi da vaše fotografije izgledaju čarobno, i da vas ne lažemo izgledaće. Ukoliko želite da zadivite svoje komšije i prijatelje, ili želite da se izdvojite od ostalih Instagramuša i Instagramera (da li je ovo pravilna riječ?) telefon je definitivno oruđe za rad.

DSLR aparat se razlikuje od telefona zbog dva bitna segmenta, prvi je objektiv a drugi je manuelni mod.

Ukoliko nemate znanje kako funkcioniše jedno i drugo onda za početak preskočite DSLR aparate dok ne savladate osnovna znanja o fotografiji, upravljanju aparatom i izborom objektiva jer će vam u suprotnom fotoaparat skupljati prašinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *